Marne Natuursteen Bolsward

Grafmonumenten zijn bij Marne Natuursteen een persoonlijke aangelegenheid. Door de vele jaren ervaring van onze medewerkers op dit gebied, bent u steeds verzekerd van een deskundig advies.

Dit advies gaat niet alleen over de toepasbaarheid van de verschillende steensoorten. Ook vragen op het gebied van leges en vergunningen en onderhoud worden door onze medewerkers beantwoord.
(Bekijk ook de ‘Veelgestelde vragen’ door op de knop te klikken).

Kom kijken in onze catalogus en beeldentuin voor het uitgebreide assortiment grafmonumenten. Wij bieden u alle tijd en rust om een geschikte keuze te maken. Na een overlijden komt er al genoeg op u af.

Ook dat onderscheidt ons in positieve zin van andere aanbieders.

Marne Natuursteen Grafmonumenten
enkel grafmonument

De benaming “enkele grafsteen” of “model over één graf” betreft staande grafmonumenten. Deze hebben een breedte van één graf. De maximaal toegestane afmetingen kunnen per begraafplaats verschillen.  Wij zijn van de meeste begraafplaatsen op de hoogte van de eisen.
Deze grafmonumenten kunnen worden uitgevoerd met of zonder grafbedekking. Dit is afhankelijk van de geldende voorschriften.

Marne Natuursteen Grafmonumenten
dubbele grafmonument

Een “dubbel grafmonument” of een “model over twee graven” betreft een grafmonument met een maximale breedte van twee naast elkaar liggende graven.
De maximaal toegestane afmetingen kunnen per begraafplaats verschillen, deze zijn meestal bij ons wel bekend. Deze monumenten kunnen (afhankelijk van de voorschriften) worden uitgevoerd met of zonder grafbedekking.

Marne Natuursteen Grafmonumenten
grafzerken

De “liggende tombe” of “liggende zerk” betreft meestal een schuin liggend gedenkteken. Deze monumenten worden vooral toegepast met een maximale breedte van één graf, maar ook bredere monumenten zijn uiteraard leverbaar.

De monumenten worden vaak toegepast met verheven (bronzen) letters. De maximaal toegestane afmetingen kunnen per begraafplaats verschillen. Vanwege het gewicht van het monument en om het risico op verzakking tegen te gaan worden hier normaal gesproken funderingspalen toegepast.

Marne Natuursteen Grafmonumenten
monumenten voor kinderen
Al 4 generaties lang is steenhouwerij Marne Natuursteen actief in het maken en leveren van kwaliteit gedenktekens. Hieronder ook monumenten voor kinderen. Na zo’n tragische en ingrijpende gebeurtenis is het goed om te weten dat u voor het gedenkteken kunt vertrouwen op de kennis en deskundigheid van onze medewerkers. Wij verwerken uw gedachten en herinneringen in een passend grafmonument, waardoor de dierbare herinnering blijft. Het formaat en het materiaalgebruik van monumenten voor kinderen is veelal aan voorgeschreven richtlijnen gebonden, wat die richtlijnen zijn kan per begraafplaats verschillen. Wij begeleiden daarom ook de vergunningaanvraag, voordat het monument kan worden geplaatst. Wij adviseren materialen die bestand zijn tegen de Nederlandse weersinvloeden; graniet, rvs, brons en glas worden dan ook veelvuldig toegepast.
Marne Natuursteen Grafmonumenten
urn monument

Na een crematie kunnen nabestaanden kiezen voor een speciaal ingerichte laatste rustplaats. Ook in Friesland worden deze rustplaatsen vaak gekenmerkt door de aanwezigheid van een urnenmuur of een zogenaamd urnenveld. De monumenten die hier worden toegepast zijn dikwijls kleiner dan andere typen grafmonumenten.

Naast de standaard uitvoeringen zijn de urn monumenten in ontelbaar veel varianten leverbaar. Ook de inscripties, (bronzen) ornamenten en de verschillende modellen maken ieder monument uniek. De uitvoering kan mogelijk gebonden zijn aan eventuele richtlijnen. Deze kunnen per begraafplaats verschillen. Ook hier adviseert Marne Natuursteen u graag over de mogelijkheden.

Marne Natuursteen Grafmonumenten
exclusieve monumenten
De ruwe grafmonumenten van Marne Natuursteen zijn monumenten met een ruwe vorm en/of een ruw oppervlak. Vaak gaat het dan om ruwe granieten of marmeren zwerfkeien of de zogenaamde pilaren van het grijs/zwart gekleurde basalt. Ook deze grafmonumenten zijn in verschillende kleuren en afmetingen leverbaar. Afhankelijk van het oppervlak van het monument worden bij dit type stenen veelal bronzen lettertekens toegepast. Is het oppervlak redelijk vlak, dan kunnen ook verdiepte (gezandstraalde) lettertekens en inscripties worden toegepast. De uitvoering kan mogelijk gebonden zijn aan eventuele richtlijnen die per begraafplaats kunnen verschillen. Ook hier adviseert Marne Natuursteen u graag over de mogelijkheden.

Klik op het plusje om het antwoord te lezen….

Scroll naar top